A Veolia fűti ezután Siklóst

  • belföld
  • 2018.03.14
    10:27
  • MTI
Az energetikai cég leányvállalata nyerte a siklósi távfűtés üzemeltetésére kiírt pályázatot. 25 évig övék a feladat, azt ígérik, korszerűsítenek, és megújuló energiára állnak át.

Új szolgáltató, a Siklós-Hő Kft. látja el a távhőszolgáltatási feladatokat Siklóson - közölte a koncessziós társaságot létrehozó Veolia Energia Magyarország Zrt. A dél-baranyai város önkormányzata tavaly írt ki koncessziós pályázatot, majd 2017 szeptemberében írták alá a szolgáltatás átvételét rögzítő megállapodást a legjobb ajánlatot benyújtó Veoliával. A társaság 25 évre nyerte el a feladatot, márciustól mát ők biztosítják a távhőt a városban.

Siklóson összesen 1058 háztartás és 15 intézmény van rákötve a távhőhálózatra. A Veolia jelezte, a szolgáltatóváltás nem befolyásolja az árakat.

A cég azt tervezi, hogy

  • online ügyfélszolgálatot,
  • az elektronikus számlázást vezet be,
  • beruházásokkal növelik az energiahatékonyságotés üzembiztonságot,
  • fejlesztik a meglévő, mérés alapú elszámolást.

Ezeken felül néhány éven belül jelentős részben megújuló energiaforrásokra kívánja átállítani Siklós távhőellátását is, függetlenítve a rendszert az importból származó tüzelőanyagoktól.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. vállalatcsoport jelenleg országszerte több mint 250 telephelyen, több mint 1000 főt foglalkoztat. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2016-ban 52,8 milliárd, 2017-ben pedig 55,1 milliárd forint volt.

A vállalat 50 magyarországi önkormányzat több létesítményét, 85 állami és középületet, 28 egészségügyi intézményt és 31 ipari telephelyet lát el energiával. A magyarországi Veolia-csoport által üzemeltetett távhőszolgáltatók 12 városban 13 ezer lakás távfűtéséről gondoskodnak, miközben országszerte a vállalat további 117 ezer lakossági és intézményi ügyfél számára termel hőenergiát.

A cégcsoport éves hőenergia-termelése meghaladja a 6700 terajoule-t. Évente több mint 750 gigawattóra villamos energiát is előállítanak, továbbá egy 28 gázmotorból álló, összesen 36 megawatt kapacitású virtuális erőművet kitevő országos rendszert üzemeltetnek.