Teljesen tiszta energiára állt át az Apple

  • külföld
  • 2018.04.10
    11:13
  • Greenport
Immár az összes, az Apple által felhasznált energia megújuló forrásból származik, de 23 beszállítója is vállalta, hogy csakis tiszta energiát használ.

Elérte évtizedes célját, és száz százalékban megújuló forrásokból biztosítja világszerte megtalálható létesíményeinek energiaigényét az Apple. A társaság ezt maga közölte hétfőn. A létesítménye között megtalálhatók a cég irodái, boltjai, adatközpontjai a világ 43 országában, beleértve az USA-t,Nagy-Britanniát, Kínát, Indiát.

A cég szerint ráadásul beszállítóik közül további kilenc vállalta, hogy csakis megújuló energiát használnak az Apple-eszközök előállításához, akikkel 23-ra emelkedett a tiszta energiát használó partnereik száma.


Napelemek a cupertinói Apple-központ tetején

A lépéssel a klímaváltozás elleni harcbeli elkötelezettségét szeretné jelezni a cég. A társaság szerint nem csak használják a megújuló energiát, de maguk is részt vesznek ilyen, tiszta energiatermelő kapacitások megteremtésében: világszerte 25 projektet vittek eddig végbe, összesen 626 megawatt termelési kapacitással, többek között:

  • 17 megawattnyi napelem a Cupertinói főhadiszálláson;
  • 800 épület tetejére szerelt napelemek Szingapúrban;
  • 485 megawattnyi nap- és szélerőmű Kínában.

A cég további 15 hasonó projektet futtat, amik elkészültével 11 országban összesen 1,4 gigawattnyi tiszta energiatermelő kapacitást valósítanak meg.

Kép forrása: Apple

Legfrissebb