Semmi sem akadályozza meg, hogy Mészárosé legyen a Mátrai Erőmű

  • belföld
  • 2018.04.10
    14:25
  • Greenport
Két felügyeleti szerv is megvizsgálta, és nem talált kifogásolnivalót abban, hogy a Mészáros-csoport megvásárolja a Mátrai Erőmű többségi tulajdonát.

Sem a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH), sem a Gazdasági Versenyhivatal nem gördített akadályt, hogy 61,76 százalékos közvetett befolyást szerezzen a Mátrai Erőmű Zrt.-ben az Opus Global Nyrt. közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft. - közölte az Opus a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A MEKH április 5-i határozatával vette tudomásul az ügyletet, a Gazdasági Versenyhivatal pedig hétfőn állapította meg, hogy nem áll fenn olyan körülmény, ami az erőműben való befolyásszerzés versenyjogi vizsgálatára adna okot.

A Mészáros-csoport cseh partnerével, a közelmúltban vásárolta meg az erőművet, de röviddel az üzlet nyélbe ütése után bejelentették, hogy kivásárolják a csehek, az Energeticky a Prumyslovy Holding részesedését a közös projektcégből, a Mátra Energy Holding Zrt.-ből. Ez utóbbit hagyták most jóvá az illetékes hivatalok.

Legfrissebb