Idén is csatlakozott hazánk az Európai Fenntarthatósági Héthez

  • belföld
  • 2018.06.01
    11:00
  • nfft.hu, MTI
Hazánk negyedik alkalommal csatlakozott az Európai Fenntarthatósági Hét rendezvénysorozathoz, amelyet idén május 30. és június 5. között tartanak.

Az Európai Fenntarthatósági Hét (European Sustainable Development Week) 2015-ben vált egy olyan egész Európát érintő kezdeményezéssé, amelynek célja minél több fenntarthatósággal foglalkozó szervezet, tevékenység, kezdeményezés bemutatása a széles közvéleménynek. Fontos ugyanis, hogy az emberek ne csak száraz tudományos tényeken keresztül szembesüljenek a fenntarthatósági kérdésekkel, hanem közösségükön keresztül maguk is aktív részesei, alakítói legyenek.

A kezdeményezés támogatója az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (European Sustainable Development Network), a hazai koordinációs központja pedig a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT).

Bartus Gábor, az NFFT titkára az idei Európai Fenntarthatósági Héttel kapcsolatban elmondta, hogy Magyarország az elmúlt években kiemelkedő sikereket ért el a fenntarthatóság területén. Rámutatott, hogy a fenntartható fejlődés tényleges tartalma sokszor összemosódik a környezetvédelemmel, az emberek nem tudják, hogyan viszonyuljanak a fenntartható fejlődés fogalmához. Nagy szükség van a jó gyakorlatok, előremutató példák bemutatkozására, amire kiváló alkalom az Európai Fenntarthatósági Hét - írja az MTI közleményében.


Idén 31 ország csatlakozott a kezdeményezéshez. Az érdeklődők mintegy 5000 program közül válogathatnak. A Európai Fenntarthatósági Hét hazai szervezőjeként az NFFT gyűjti össze, és teszi közzé honlapján a jelentkező szervezeteket és programokat, így érdemes figyelni, hogy június első hetében milyen fenntarthatósági programok kerülnek megrendezésre. A Hét programjairól bővebb információk a www.nfft.hu oldalon találhatók.

Címlapi kép forrása: nfft.hu

Legfrissebb