Elektromos töltőt adott át az MVM Partner

Hatvan Príma élelmiszerüzlet használ teljes egészében megújuló energiaforrásból származó áramot az MVM Partner Zrt. és a CBA Kereskedelmi Kft. által kötött stratégiai együttműködés eredményeképpen - mondta Lázár Vilmos, a CBA elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A megállapodás részeként üzembe helyezték az üzletlánc első nyilvános elektromos töltőállomását a metró újpesti végállomásánál lévő Príma üzlet parkolójában, az e-kutat ingyen használhatják az elektromos járművel érkező vásárlók.

Az élelmiszerlánc tervei szerint 2018 végéig mintegy 50 üzletüknél helyeznek majd üzembe e-töltőállomásokat.

Lázár Vilmos az átadáskor hangsúlyozta, kiemelten fontosnak tartják a környezetbarát megoldásokat, a zöld fejlesztéseket. A CBA elnöke elmondta, folyamatosan keresik a megoldásokat, hogy minél kisebb környezetterheléssel tudják végezni tevékenységüket, példaként említette a Príma üzletek energiatakarékos világítását, illetve a hulladékhasznosítást. A későbbiekben szeretnék tovább bővíteni a zöld árammal működő üzletek számát - tette hozzá.

Az MVM Partner Zrt. elkötelezett, hogy ügyfeleit hosszú távon támogassa az energiatudatosságban, akár az elektromos autózásban, a környezetbarát villamos energia felhasználásban vagy az energiafelhasználás csökkentését szolgáló beruházásoknál - emelte ki Szentirmai Tamás, a társaság értékesítési igazgatója.

Az üzembe helyezett elektromos töltőállomás telepítése közös beruházás, a költségeket közösen viselte a két cég. A fali kivitelű töltő két Typ2-es (kétszer 22 kW-os) csatlakozási lehetőséggel egyszerre két jármű töltésére alkalmas.

Legfrissebb