Testápoló-alapanyagot is gyárt majd a Mol

  • belföld
  • 2017.10.19
    11:35
  • Greenport
Propilén glikol gyártással is kibővíti a tervezett poliol-gyártást a Mol. Erről újabb megállapodást kötöttek a Thyssenkrupp-pal. A magyar cég ezzel minden engedélyt és mérnöki forrást megszerzett a gyártáshoz.

További, a propilén-oxid termelést követő technológiai lépéseket érintő szerződést írt alá a Thyssenkrupp Industrial Solutions (Thailand) Ltd-del, a Mol-csoport. A magyar vállalat nyáron jelentette be, hogy vegyipari üzemet létesít, ahol poliolt fog gyártani. Ezt a gyártást, mint közleményükben írják, a működési és a kereskedelmi rugalmasság maximalizálásának érdekében bővítik propilén glikol termeléssel is. A beruházással a társaság szerint várhatóan

Közép-Európa fő poliéter poliol és propilén glikol gyártójává válik a a MOL-csoport.

Az újabb szerződés a propilén-oxidból poliéter poliolt, valamint propilén glikolt előállító termelési egységekhez kapcsolódó technológiai licencek megvásárlását, a folyamattervezést, valamint az előkészítő mérnöki tevékenységet (Front end engineering design, FEED) fedi le. A Poliol projekt fókuszában továbbra is a poliéter poliolok előállítása áll - írják.

A propilén glikolokat többek között telítetlen poliészter gyanták (UPR) és testápolási-, valamint gyógyszer-adalékanyagok előállítására használják, de más ipari területeken is alkalmazzák.

A Thyssenkrupp poliol-technológiájának alapja a legmodernebb Jet Reactor kialakítás, ami biztosítja a MOL számára az elérhető legmagasabb szintű biztonságot, minőséget, működtetést, rugalmasságot és termelékenységet - írták.

Az előkészítő mérnöki tevékenységet (FEED), ami magába foglalja a szükséges termékvizsgálatot, a Thyssenkrupp thaiföldi Oleochemicals technológiai és kutatás-fejlesztési központja végzi el. A szerződés értelmében az üzemet a Thyssenkrupp fogja megépíteni.

A szerződés aláírásával a Mol-csoport rendelkezik minden technológiai engedéllyel és mérnöki forrással a Poliol projekt összes termelési egységének megvalósításához - áll a közleményben.

Legfrissebb