Tudja már, önhöz mikor jön a kéményseprő?

  • belföld
  • 2018.01.11
    10:55
  • Greenport
Ha társasházban él, a katasztrófavédelem honlapján ellenőrizheti le. Ha családi házban, akkor magának kell időpontot foglalnia.

Január elsejétől már időpont-egyeztetés után mennek a kéményseprők a családi házakba. Előre elkészített ütemterv szerint csak a társasházakat és a lakásszövetkezeti lakóépületeket keresik fel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Idén körülbelül 500 ezer kéményt kell ellenőriznie a katasztrófavédelemnek az ellátási területén lévő tizenhét megyében. Az ütemtervben nyomon követhető, hogy melyik településre mikor érkeznek a kéményseprők, ezt a katasztrófavédelem hivatalos honlapján lehet megnézni, de több önkormányzatnál is elérhető a tájékoztatás, mert a polgármesterekhez már december végén eljuttatták a terveket.

Az egylakásos ingatlanokban - jellemzően családi házakban - élőknek időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát. Időpontot szintén a hivatalos oldalon lehet foglalni.