Hatalmas virtuális erőművet épít a Tesla

  • külföld
  • 2018.02.05
    11:26
  • Greenport
Egy nagyobb gázturbinás erőmű teljesítményével ér majd fel az 50 ezer háztartás tetején elhelyezett napelemes-akkumulátoros rendszer.

A világ legnagyobb virtuális erőművének megteremtésén dolgozik a Tesla. Ennek érdekében 50 000 lakóházat szerelnek fel napelemekkel és Powerwall márkájú akkumulátoraikkal Dél-Ausztráliában.

Minden egyes épület 5 kilowattos napelemes rendszert kap, amit kiegészítenek a 13,5 kilowattórás akkumukátorokkal. A rendszer összes beépített teljesítménye összesen 250 megawatt lesz, 650 megawattórányi tárolókapacitás mellett.

A virtuális erőmű egy nagy gázturbinás vagy egy széntüzeléses erőmű teljesítményét lesz képes leadni - közölte a társaság.

A beruházást energiaértékesítéssel tervezik finanszírozni, de 2 millió dolláros támogatással a helyi kormányzat is beszáll, illetve 30 millió dollár kedvezményes hitelt is kapnak.

A kivitelezési munkálatok már megkezdődtek, első körben 1100 otthont - szociális bérlakásokat - vonnak be, a teljes projekt 2022-re valósulhat meg - írja az Electrek.

2018. április 26., csütörtök  •  Ervin
Menü