Olcsóbb gázt kínál az E.ON, mint az állam

  • belföld
  • 2018.02.12
    13:14
  • Greenport
Öt százalékkal kedvezőbb áron kínálja a gázt bizonyos lakossági fogyasztóknak az E-ON, mint az állami NKM Földgázszolgáltató. Havi több mint ezer forint megspórolását ígérik, és két év árgaranciát is vállalnak.

Havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb gázszámlát ígér új szolgátatásával az E.ON, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni. Ezzel évente legalább 13 ezer forintot spórolhat az a háztartás, aki megrendeli a Gáz Plusz nevű ajánlatot - írja a Világgazdaság. A cég szerint azért tudnak olcsóbbak lenni az állami szolgáltatónál, mert nem hatósági, hanem piaci áron veszik a gázt, ami így kevesebbe kerül.

A lap szerint az E.ON az átlagosan legalább havi 25 ezer forintos gázszámlát fizető (évi körülbleül 2500 köbmétert fogyasztó) ügyfeleknek kínálja a kedvezményes gázszolgáltatást, egy Otthonangyal Partner nevű csoportos baleset-biztosítással kombinálva. Az ajánlat két évre szól, a biztosítás pedig lehet egyéni vagy családi is, és az első három hónapig ingyenes.

A kedvezmény a jelenlegi gázdíjra vonatkozik, és két évig vállalnak garanciát arra, hogy ez az ár változatlan is marad. Jelezték ugyanakkor, hogy ha változik az egyetemes szolgáltatás díja, akkor módosulhat az árkedvezmény mértéke is, és változhat a szolgáltatás bizonyos elemei­nek ára is, így:

  • a gázdíjban lévő rendszerhasználati díjak,
  • a szállított gázmennyiségre vonatkozó forgalmidíj–elemek és
  • az alapdíj.

Ezek ugyanis a cég saját hatáskörén kívül módosulhatnak.

A német hátterű E.ON olyan háztartásokat próbál újra magához kötni, amik egy részét korábban ő maga látta el. A társaságnak 600 ezer lakossági földgázfogyasztója volt Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, Zala és Veszprém megyében, de ezeket 2016 elején átvette az NKM - olvasható a Világgazdaságban.

2018. április 26., csütörtök  •  Ervin
Menü